esmaspäev, 9. juuni 2008

Nüüd ma hakkan juba uskuma kogu seda jama mida Bushi kohta räägitakse.

He (Bush - toim.) has asked the US Congress to open up the Arctic National Wildlife Reserve, in Alaska, for oil production in order to try to help meet the demand for fuel in the US, he said. - BBC News
Seni ma olen arvanud, et vähemalt osa teda saatvast pidevast "BOO!!! Bush sakib!!!" hüüdjate koorist on lihtsalt idioodid (kes see peale idiootide ikka viitsib 24h kellegil sabas jõlkuda, ja seda SS-i nina all :D)
Aga sorry: Keegi kes otsustab, et majanduse kannatamise tõttu peab looduse reostamist uutele jahimaadele laiendama, mida seni kaitsti... ja veel pealegi nii tundlikusse ökosüsteemi nagu arktilised alad? See on küll minu jaoks idiootsuse tipp. Loomulikult oleks see USA-le majanduslikult kasulik: nad ei pumpa ju oma praegustest, põhiterritooriumil asuvatest leiukohtadest täisvõimsusega, nad hoiavad seda reservis. Alaska aga neid muu kui ressursside suhtes ei huvita, selle on nad hea meelega nõus ohverdama. Lisada veel fakt, et see ei arenda mitte maailma majandust, vaid lisab ainult USA niigi meeletule poliitilisele mõjuvõimule (silmakirjatsejad, ise on mures selle pärast, et Venemaa oma gaasiressurssidega poliitikat teeb), ja saamegi teada, miks see Euroopa-visiit, mõeldud "sidemete tugevdamiseks" lihtsalt peab läbi kukkuma. USA kurdab tõusvate kütusehindade pärast? Neil on kaks korda odavam kütus ning neli korda suuremate mootoritega (võimsus 1/2 töömahuühiku kohta võrreldes Euroopa omadega) autod kui Euroopas, ärgu kurat tulgu siia vinguma.
Olgu hipid muidu mis nad on, aga kuni nad USA sees pisut looduskaitsealast tööd teevad, ei kuule nad minu poolt kuigi palju kriitikat. ANWRis asuv nafta on olnud poliitiliste vaidluste objekt alates 1960-ndatest, ja siinkohal tuleb tänada demokraate, et nad selle kaitsmise eest seisavad (mitte et nad seda mingist kohusetundest teeksid, see on lihtsalt miski, mis nende valijatele meeldib).
"We've got to keep our economies flexible. Both the US economy and European economies need to be flexible in order to deal with today's challenges," he said.
"Kuule tulejumal. Su saba põleb." Paindlik majandussüsteem ei vaja uutele jahimaadele laienemist, et elus püsida ja edasi areneda, Teise Maailmasõja järgne Euroopa on niipalju tõestanud.

Kommentaare ei ole: