laupäev, 7. juuni 2008

Füüsikast:

Tõlge inglise keelest:
Ühe kolledži füüsikatöös oli lisapunktide küsimus: Kas põrgu on eksotermiline või endotermiline?
Üks tüüp vastas nii:
"Kõigepealt postuleerime, et kui hinged eksisteerivad, siis järelikult peab neil olema mass. Kui ühel hingel on mass, siis peab ka ühel moolil hingedel olema mass. Niisiis, kui palju hingi mingis ajaühikus põrgusse siseneb, ja kui palju samas ajaühikus väljub? Arvan et võime oletada, et põrgusse sattunud hing ei pääse sealt enam välja. Seega lahkuvate hingede arv on null.
Sisenevate hingede arvu kohta: vaatleme erinevaid religioone, mis hetkel maailmas eksisteerivad. Mõned neist väidavad, et inimesed, kes ei kuulu nende religiooni, lähevad põrgusse. Kuna selliseid religioone on rohkem kui üks, üks isik aga ei kuulu enamasti rohkem kui ühte religiooni, siis võime järeldada, et kõik hinged lähevad põrgusse. Arvestades sündide ja surmade arvu, võib eeldada, et hingede arv põrgus suureneb eksponentsiaalselt.
Nüüd vaatame põrgu paisumise tempot. Boyle seadus määrab, et selleks, et põrgus temperatuur ja rõhk sama püsiksid, peab hingede arvu ja põrgu ruumala vaheline suhe olema konstantne.
Seega, kui põrgu paisub aeglasemalt, kui on hingede juurdevool, siis rõhk ja temperatuur tõusevad, kuni seal all põrgu lahti läheb (ergo, põrgu on eksotermiline).
Loomulikult, kui põrgu paisub suurema kiirusega kui hingede juurdevoolu kiirus, siis temperatuur ja rõhk langevad, kuni põrgu jäätub (ergo, põrgu on endotermiline).
Kumb on siis õige? Kui aktsepteerime Ms. Therese Banyani poolt minu esimesel aastal kehtestatud postulaati: "Enne läheb põrgu jäässe, kui ma sinuga käima hakkan," ning võtame arvesse fakti, et mul pole siiani õnnestunud nimetatud daamiga suhet luua, ei saa teine näide tõsi olla. Seega, põrgu on eksotermiline.
See tüüp oli ainus, kes lisapunktid sai.

Kommentaare ei ole: