esmaspäev, 25. jaanuar 2010

Jama

Läpakas jupsib. Kõvakettakontrolleri ja kõvaketta vahel kaob väiksemalgi läpaka raami deformatsioonil (süllevõtmine, ühest kohast teise tõstmine) mingil liinil kontakt. Arvuti hangub paariks minutiks, siis kas resetib ühenduse ja töötab edasi, või (kui ühendus nende paari minuti jooksul pole taastunud) viskab pildi eest. Enamasti on taastunud. Windows system log näitab seda kui atapi event 11: Driver detected a controller error on Device\Ide\IdePort0... Windowsi foorumid oskavad selle kohta öelda, et asi on nii nagu ma kahtlustan. Kõvaketas (ja tnslt kõvakettakontroller) on läpaka selles nurgas, kust harilikult parema käega kinni haaran, kui vaja seda laua pealt võtta/panna. Šassii on küll küllaltki jäik, aga ilmselt on kusagilt järgi andnud. Kas kõvakettal (paha) või emaplaadil (väga paha) kusagil miski jalg on kergelt lahti. Kõvakettajuhe on korralikult ühendatud.

Positiivne on see, et igal muul Windowsi versioonil järgneks sellele tõenäoliselt kohe BSOD ja corrupt data. Praegu saan ma siiski ettevaatlikult tööd teha.

Ühesõnaga, kui eksam tehtud, peab sellega tegelema hakkama. Bleh.

Grassmann number, Pauli exclusion principle, Schrödinger equation, Probability density, Spin on Wikipeedia aknad, mis hetkel avatud.

Kommentaare ei ole: