laupäev, 26. juuni 2010

SFTP tekstitöötlejad

Olen viimastel päevadel natuke kiilanenud: võimatu leida tasuta programmi millel on _töötav ja kasutuskõlblik_ SFTP tugi (või isegi FTP tugi, saab ju alati tunneli püsti tõmmata). Teen siia väikese nimekirja asjadest mis proovitud:

  • FTPEditor: Hea programm, mille seadsin ka etaloniks, mida ma miinimumina programmilt nõuaks. Tasuline kahjuks.
  • Bluefish - Windowsi versioonil ei saa FTP-d kasutada, kuna puudub võimalus trükkida ":" (nagu vaja on trükkimaks ftp://servu.ee:22), linuxi peal (vähemalt ametliku video järgi) saab. Ka üldiselt tundub 2.0 versiooni kohta väga toores. Serverisse logida ei õnnestunud.
  • jEdit: FTP tugi pluginaga, mis näeb välja, nagu võiks töötada... aga ei tööta. Puudub ka võimalus kataloogipuud pidevalt tekstiakna kõrval näha. Serverisse logida ei õnnestunud.
  • PSPad - Puudub SFTP tugi, tehes kohaliku FTP-SFTP tunneli, sai sisse logitud, ent pooli foldereid ei viitsi näidata. Peale selle pisut liiga ülekoormatud võimalustega, virtuaalmasinale ei taha sellist installida.
  • Notepad++ koos nppFTP pluginaga paistab töötavat ja sisaldab seda, mida mul vaja. Kasutatavus sõltub sellest, kas see haige uimasus on kõigest teisest downloadist aeglase ühenduse peal tingitud, või ei.

Hetkel võtan ette Aptana Studio 3, HTML-Kiti. Annan oma arvamuse ka nende kohta... hiljem.

Oeh... ei saa. Peab õppima hakkama. Esmaspäeval hindan viimased kandidaadid (eriti kuna mingi töötav variant on nüüd olemas), siis olen pisut kiirema ühenduse taga ja viimased eksamid jalust ära.

8 kommentaari:

Raul ütles ...

sa total commanderiga oled proovinud, sellel muidu on ftp olemas

Laur ütles ...

Native SFTP tugi on puudu, aga vist oleks võimalik juurde pookida... oleneb, kuidas see editor seal asja ära ajab. Panen testimise nimekirja.

Madis ütles ...

Võid proovida ka WinSCP-d.

Laur ütles ...

WinSCP-l puudub korraliks sisse-ehitatud koodi-editor. Niipalju kui ma Total Commanderit näppisin, siis lootust on, aga tuleb leida korralik Listeri plug-in, mis PHP, HTMLi ja JavaScripti ära tunneb ja värvib.

Madis ütles ...

Aga sisseehitatud asemel võid ju ükskõik mis editori kasutada. Ma kasutan Notepad++ selleks. Võta WinSCP-l lahti Options - Preferences - Editors ja addi ntx Notepad++ default editoriks. Väga mugav ;)

Madis ütles ...

Tunneb koodi ära ja värvib..

Laur ütles ...

Aga Npp-l on olemas täitsa pandav SFTP tugi endal :D .
Huvi pärast küsin: kui sa siis Npp-s save paned, kas ta siis laseb selle automaatselt üles ka, või peab uploadi eraldi tegema?

Madis ütles ...

Kui save panna, siis automaatselt on üleval ka, enam ei pea midagi lisaks tegema. Nii ära harjunud Ctrl + S kombinatsiooniga ;)